31 juli 2009

Efter 2 år och 9 månader

"Blötaste juli på 50 år" såg jag på en löpsedel nyss och juli drog mest energi av alla månader hittills. Trygghetsvakten har jobbat hårt i juni & juli och förbrukningen är nu högre än förra året, 139% så här långt (okt-juli). 3 månader kvar till årsavslut och plötsligt är jag inställd på att det blir ett "dyrare" år än förra.

4 kommentarer:

öbo sa...

Tack för att du delger information.
Jag har haft TV ett år och det har gått bra frånsett juli då RF legat på 78-79% långa tider (har dragit av 3%) och elförbrukningen har varit 453 kwh.
Hur hög RF har du haft under juni och juli?

sme sa...

Hej!

Ledsen för sent svar. Jag installerade 64-bitars Windows i våras och har sedan dess inte loggat RF på datorn. (Det finns inga drivrutiner till Windows x64 för min fuktmätare) Jag vet alltså inte mer än att jag manuellt kollat RH lite då och då, och det har sett bra ut.

Jag har ju tidigare gjort ett flertal mätningar med Probiks-lappar, och de ska enligt uppgift vara riktigt pålitliga, utan problem.

Jag såg i morse att RH låg på 75% enligt min mätare, men det är ju inga problem om det är under en begränsad tid.

Vad menar du med att du har dragit av 3%?

Unknown sa...

Hej jag har haft Tryggvakten i en månad, har haft stort stöd av din blogg innan jag bestämde mig och även nu efter. Jag köpte och fick installerat av entreprenör som TV rekommenderat. Det är ganska trångt kanske 50 cm ca och jag gillar inte spindlar. Jag har jämfört installationen med TV:s anvisningar för dem som gör själv och det har förvånat mig att de gjort annorlunda t ex sitter inte
TV vid ventil, TV sitter ca 30 cm från ytterväg ist f 1 meter och slingan sitter ca 3-4 cm från yttervägg ist f 10 cm. Jag har påtalat en del av detta hos TV, de säger att leverantören kan detta, min förbryllande kvarstår. Hur som helst verkar allt fungera bra, min grund är 57 kvm den drog 175 kWh 9-30 sep, har en trådlös fukt temp mätare från Clas Ohlson rf höll sig på 81 i 10 dgr ca, TV gick för fullt nu är rf ca 69 det är någon/ett par punkter torrare på em än på morgonen. Räknar med fortsatt hög för brukning i höst och nästa sommar det känns bra att den jobbar när det behövs och det är redan fräschare lukt i grunden. Jag väntar med spänning på dina resultat för dina 3 sista månader. MVH Susann

sme sa...

Hej Susann!

hoppas det blir bra för dig, jag är som sagt nöjd med min installation.

Jag vågar inte ha idéer eller synpunkter på din installation då jag försökt hålla mig till så mycket fakta och så lite gissningar som möjligt på bloggen. Det vore dock kul om du berättade hur det gått framöver.

Mvh